Éves beszámoló az egyesület tevékenységéről:


Ismét egy eseménydús évet tudhatunk magunk mögött. Egyesület létszáma növekedett, de a versenyeken való részvételek nem az előző évhez mérten alakultak, (sérülések) de így is elégedettek vagyunk. Jelenleg 28 tagunk van.
Az általunk rendezett VII. Kőfejtő Cross-t a változatos időjárás és terepviszonyok tették emlékezetessé, feledhetetlenné. Idén került először megrendezésre az I Anyák-napi- Anyafutam, melyen szép számmal jelentek meg a szinte teljesen amatőr futó anyukák. Igazán felemelő érzés volt, látni a reményt a szemükben, a mosolygó arcokat, lelkesedésüket, hogy ők is teljesítik az adott távot, nem is akármilyen eredményekkel.

Az éven, 17 futóversenyen versenyen képviseltette magát az egyesület. Javarészt egyéniben indultak a tagok, de volt csapatverseny is. Elért eredmények egyéniben abszolút, és korcsoport kategória tekintetében együttesen: 1.helyezés: 4 alkalommal, 2.helyezés:5 alkalommal, 3.helyezés: 6 alkalommal, állhattak a dobogóra a z egyesületi tagok. 4. helyezés: 5 alkalommal, valamint számos esetben volt még 5.6.7.stb, azaz előkelő helyezés, melyet hosszú lenne felsorolni.
Csapatversenyben 1 alkalommal indultunk, előkelő helyen végzett a csapat.

Szeretném kiemelni, hogy az egyesületünk az éven 6 tag részvételével képviseltette magát Erdélyben a Hargita Traile-en is, melyen Hornyik Tibor 1. helyezést ért el, de további tagjaink is szép helyezést értek el! Valamint két verseny  alkalmával gyűjtöttünk Julcsinak, a hősnek, és családjának támogatása érdekében.
Összességében véve egy eredményes évet fejezünk be majd, a december.28-án megrendezésre kerülő III.Extreme Tarcal-Tokaj Körrel bezáróan, amin remélhetőleg ismét szuper helyezések születnek.

A versenyeken kívül a felkészülések alkalmával idén is jellemző volt, hogy páran fél maratoni, maratoni távot is lefutottak edzés gyanánt.  Amennyiben időnk is engedte csapatépítő futásokat kerékpár-túrákat szerveztünk magunknak. Én arra szeretnék biztatni mindenkit, legyen az amatőr, vagy haladó futó, hogy próbálja ki magát 1-1 verseny alkalmával, hisz nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos, és hogy megismerd saját magad határait.
Egyesületünk aktív, eredményes tagjai az éven: Tóth Enikő, Tamásné Hornyák Éva, Bíró Renáta,  Annamária Joachim Struwe, a, Hornyák Dávid, Hornyik Tibor, Tóth Csaba,  Tamás József, Lázár Tamás, Bíró Ferenc, Hegedűs Viktor, Juhász Réka

Nagyon szépen köszönöm az egyesületi tagoknak az egész éves teljesítményüket, hogy a munkájuk mellett is a tőlük elvárható legjobb formájukat hozták. Nagyon szuper csapattá kovácsolódtunk össze, melybe szeretettel várunk minden futni, kerékpározni vágyót. Szeretném megköszönni Tarcal Község Önkormányzatának, Fux Zrt-nek, Colas Északkő Kft-nek, Szedmák Pincészet-nek, a Majoros Birtok & Borbár-nak a Csubi-Ker. Kft-nek támogatását, és mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak egyesületünk fejlődéséhez, működéséhez! Várunk minden érdeklődőt a december. 28-én a II. Tarcal-Tokaj Extreme Kör futóversenyre, mely méltó zárása, búcsúztatása az évnek. Szeretném figyelmetekbe ajánlani, hogy 2020.03.21-én kerül megrendezésre a VIII. Kőfejtő Cross XCM Mtb/Terepfutás, melyet egyesületünk szervez, rendez. Gyertek el, szeretettel várunk mindenkit.

Kellemes Ünnepeket, és Boldog Új évet kívánok mindenkinek. Két idézettel szeretném zárni a soraimat, és megköszönni mindenki figyelmét.

A “nem az én napom” jelenség minden futóval megesik, még a legnagyobbakkal is. Az élet nagy mókamester abban a tekintetben, hogy keresztülhúzza a számításainkat.” // Csíkszentmihályi Mihály//

„A futás fenntartja egészségünket, lendületünket, táplálja bennünk az életerőt.”// Alica Hoffman//

                                                                                                    Hornyák Dávid    

                                                                                                     HBFSE Elnöke

Categories